Aanmelden onderwijs

De aanmelding van nieuwe leerlingen

Vanaf de vierde verjaardag begint de schoolcarrière van een kind. Als u overweegt uw kind bij ons op school aan te melden, stellen we het bijzonder op prijs wanneer u met uw zoon/ dochter op school komt kennismaken. 

U kunt dan de sfeer op school proeven, uw zoon/ dochter kan kennismaken met toekomstige klasgenootjes en leerkrachten. De directeur zal u informeren over de gang van zaken op school en vanzelfsprekend kunt u vragen stellen. Ook ontvangt u de schoolgids. 

Als de ouders besluiten hun kind in te schrijven, worden de gegevens van de leerling opgenomen in de leerlingadministratie en de ouders ontvangen een “bewijs van inschrijving”. 

Tijdens de aanmelding wordt een vragenlijst ingevuld, waardoor de school zicht krijgt op eventuele bijzonderheden van de nieuwe leerling. We gaan ervan uit dat leerlingen, die op de Dissel worden aangemeld, zindelijk zijn.
Mail voor contact naar directeur.kcruinerwold@wolderwijs.nl

Het inschrijfformulier vindt u hier:

Kennismaken bij de kleuters

Een nieuwe leerling mag vóór zijn of haar vierde verjaardag een drie dagen “proefdraaien” in de nieuwe groep. Een maand voordat jullie zoon of dochter vier jaar wordt, wordt er door de kleuterleerkracht contact opgenomen om de wendagen te overleggen, de eerste schoolda wordt afgesproken en er is ruimte voor eventuele vragen. Vervolgens krijgen de kinderen een 'welkom op school' kaartje met daarop alle wendagen en de eerste echte schooldag. De leerkracht zorgt ervoor dat de nieuwe leerling op een prettige manier wordt opgenomen in de groep, rekening houdend met het niveau van het kind. Wanneer u behoefte heeft om met de leerkracht bepaalde onderwerpen te bespreken, kunt u daarvoor het best een afspraak maken. Korte vragen kunt u stellen na schooltijd tijdens het halen van uw kind(eren).

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT